0   /   100
Egészségesnek tartja magát?

Legyen Ön is donor!

Scroll Down
Become a MicroBiome Donor

Miért legyen donor?

A Microbiome Bank donorai nagyon különleges emberek. Amellett, hogy hihetetlenül egészségesek, különösen odafigyelnek arra is, hogyan táplálkoznak, nemcsak saját maguk, hanem az általuk segített betegek érdekében is. Ha szeretnél csatlakozni hozzájuk, jelentkezz, és megnézzük, hogy megfelelsz-e a feltételeknek.

A regisztráció előtt szeretnénk, ha megismernéd a donorrá válás folyamatát, beleértve az adatkezelés és -tárolás részleteit, a kiválasztás módszertanát, a szükséges vizsgálatokat és a donáció lépéseit. Ha elfogadod a feltételeket, kérjük, fejezzd be a regisztrációs folyamatot, amely után egy "Donor kérdőív" kitöltésére kérünk. Ebben rákérdezünk a születésed körülményeire, esetleges korábbi egészségügyi problémáidra, valamint jelenlegi egészségi állapotodra és táplálkozási szokásaidra. A kérdőív segítségével kiválasztott személyekkel személyes interjú keretében konzultálunk. A következő lépés a donorjelöltek széklet bakteriológiai és vérszerológiai vizsgálata, amelyet a módszertani levélben leírt kritériumok alapján értékelünk. Utolsó szűrési lépésként székletmikrobióma-vizsgálatot végzünk a donor vastagbeleiben élő baktériumok pontos összetételének meghatározására.

1
donáció
1008
baktérium törzs
Healthy Woman becoming a MicroBiome donor

Mi tesz majd Téged kiváló donorrá?

Ha a saját egészséged felhasználásával másokon segítesz, az a családod számára is számos előnnyel jár. Mivel maga a donáció a törvény erejénél fogva ellenszolgáltatás-mentesen történik, igyekszünk olyan szolgáltatásokat nyújtani donorjaink számára, amelyek nemcsak a szűréshez szükségesek, hanem az egészség megőrzését is segítik. Segítesz a betegeinknek, mi pedig Rajtad tartjuk a szemünket.

Életkor

Az életkorral kapcsolatos jellemzők nem átvihetők, de fontos, hogy a donor életkora a lehető legközelebb legyen a kezelésben részesülő személy életkorához. A donorok legfeljebb 50 évesek lehetnek.
 • 45 év alatti időrendi életkor
 • időrendinél alacsonyabb biológiai életkor
 • korának megfelelő szellemi állapot
 • pozitív életszemlélet
 • mentesség viselkedési kockázatoktól

Táplálkozás

A mikrobiómát leginkább a táplálékbevitel befolyásolja. Azt várjuk Tőled, hogy kiegyensúlyozott és változatos étrendet kövess, amely a legjobb minőségű élelmiszer-összetevőkből áll. Rövid és hosszú távon egyaránt.
 • kiváló minőségű élelmiszert fogyaszt
 • rendszeresen böjtöl
 • nincs hiánybetegsége
 • nem használ probiotikumot
 • nincs megszorító diétán

Fizikai állapot

A statikus, közepes intenzitású testmozgást végző emberek által biztosított mikrobióma bizonyos mértékig alkalmasabb a fizikai erőnlét javítására és egy stabilabb ökoszisztéma biztosítására. Ezért van szükségünk Rád!
 • sportos életmód
 • alacsony BMI
 • kiemelkedő állóképesség
 • rendszeres széklet
 • teljesítményfokozót nem szed

Együttműködés

A donor kiválasztása mind számodra, mind az orvoscsapat számára időigényes, a betegnek pedig költséges. A jelentkezés előtt fontos mérlegelni, hogy a sikeres kiválasztás után el tudod-e viselni a donációval járó kisebb kellemetlenségeket.
 • hajlandó segíteni másokon
 • beleegyezik az adatkezelésbe
 • beleegyezik a szűrővizsgálatokba
 • hajlandó adományozni
 • hozzájárul az ismételt szűréshez

A MikroBióma donáció folyamata

Az eljárás nagyon egyszerű és könnyen érthető. A mikrobióma-donáció időigényes és költséges volta miatt donorszűrési módszerünk kidolgozásakor arra törekedtünk, hogy kizárjunk minden felesleges vizsgálatot vagy kellemetlenséget.

Regisztráció

A művelet mindössze néhány percet vesz igénybe. Az eljárás során egyedi U****** azonosítót adunk Önnek, ezzel biztosítva az anonimitást a vizsgálatok és az adatgyűjtés során.

I. lépés

Kérdőív

Ezután megkérünk, hogy töltsd ki az online " Donor's kérdőívet", mely egészségügyi és táplálkozási információkra, kockázatos viselkedési mintázatra és sporttal kapcsolatos információkra is rákérdez. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe.

II. lépés

Vér, vizelet és székletvizsgálat

A kérdőív segítségével kiválasztott személyek részletes adategyeztető konzultáción, székletbakteriológiai tenyésztésen, parazitológiai és vérszerológiai vizsgálatokon vesznek részt, amelyeket a módszertani levélben leírt kritériumok szerint értékelünk.

III. lépés

Donáció

A donáció két egymást követő héten keresztül 5 napon át tart. A székletet egy könnyen használható, higiénikus eszközzel gyűjtjük be, amely megfelelően lezárva tárolja a mintát.

IV. lépés

Biztonsági tárolás

Szigorú biztonsági protokollunk megköveteli, hogy a székletet -80°C alatt tároljuk, hogy valamennyi eukarióta sejtet eltávolítsunk. Ez egy 8 hétig tartó, időigényes lépés.

V. lépés

Donor felülvizsgálat

A biztonsági tárolási időszak lejárta után a donort újból megvizsgáljuk minden olyan betegségre, amely a donáció idején jelen lehetett a szervezetében, de a szűrési módszerek érzékenysége miatt esetelgesen nem voltunk képesek kimutatni.

VI. lépés

Széklet elemzés

Miután meggyőződtünk arról, hogy mind a donor, mind a széklet alkalmas orvosi beavatkozás céljaira, utolsó szűrési lépésként székletmikrobióma-vizsgálatot végzünk, hogy meghatározzuk a donor mikrobiómájának pontos összetételét.

VII. lépés

Szeretne segíteni?

Számos előnnyel jár

Azért szeretne donor lenni, hogy segíts azokon a betegeken, akiknek erre nagy szükségük van. De csak akkor tudsz segíteni, ha tökéletes egészségi állapotban vagy. Tehát nemcsak az a feladatunk, hogy meggyógyítsuk azokat, akik ebből a célból hozzánk fordulnak, hanem az is érdekünk, hogy minél tovább egészséges maradj. Donorprogramunk három részből áll.

Rendszeres szűrés

A székletdonáció során számos diagnosztikai eljárást alkalmazunk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a donor kiváló egészségi állapotban van....

amely pontos képet ad az egészségi állapotáról, és ennek teljes költségét mi fedezzük.

Mikrobiómája tárolása

A baktériumait arra fogjuk használni, hogy segítsünk másoknak, akik esetleg nem tudják helyreállítani a saját mikrobióma mátrixukat....

de ezek az Ön számára is elérhetőek lesznek. Tehát azzal, hogy donoraink egyikévé válik, saját mikrobióma-biztosítással is rendelkezik majd.

Élelmiszerforrás

Tekintettel arra, hogy álláspontunk szerint az antibiotikum- és antihelmint-mentes állati fehérje a vegyes étrenden élők számára kiemelkedően fontos...

A MicroBiome Bank egész évben kiváló minőségű, legeltetett állatokból származó vákumozott tőkehúst biztosít donorai számára saját majorjából.