0   /   100

Parkinson kór

tüneteinek enyhítése

TransferBiome kapszulákkal

Tovább

Enyhítsük a Parkinson kórban szenvedő betegek

gyomor- és bélrendszeri panaszait a mikrobióta finomhangolásával.

A Parkinson-kór a megbetegedések számát tekintve a második helyen áll a neurodegeneratív betegségek között, és a 65 év felettiek 1-2%-át érinti. A genetikai adottságok mellett néhány környezeti tényező is fontos szerepet játszhat a betegség kialakulásában. Jelenleg számos vizsgálat zajlik a bél-mikrobióta eltolódása és a Parkinson-kór előfordulása közötti összefüggés tisztázása érdekében, hiszen a betegek 70-80%-a szenved emésztőszervrendszeri panaszoktól, például székrekedéstől.

A bél és a központi idegrendszer kommunikál egymással, amit a tudósok bél-agy tengelyként írnak le. Előfordul, hogy az emésztőszervrendszeri panaszok megelőzik a motoros tünetek megjelenését és a Parkinson kór előszobájának tekinthetők. Ezért az MTT (mikrobióta átvitel terápia) kiegészítő lehetőségként kezelendő a bélbaktériumok e védő egyensúlyának helyreállítása céljából. Egy 2020-as tanulmány [1] szerint az MTT enyhítheti a Parkinson-kór motoros és nem motoros tüneteit egyaránt.

A Parkinson kór jelenleg egy nem gyógyítható, ismeretlen eredetű betegség, nagyon nehéz azt megítélni, hogy kinél milyen módon segíthet a mikrobióta átültetése. Fontos megjegyezni, hogy az emésztési funkciók stabilizálódása azon múlik, hogy a baktériumok a bélrendszerben tartósan meg tudnak-e tapadni, ennek hiányában a kapszulák szedése kizárólag a kezelés ideje alatt jelenthet enyhülést.

A mikrobióta átivtelt TransferBiome megnevezésű szolgáltatásunk biztosíthatja az Ön számára.

[1] https://journals.lww.com/md-journal/fulltext/2020/08280/fecal_microbiota_transplantation_therapy_for.103.aspx

Parkinson kórban szenvedő betegek tüneti kezelése TransferBiome kapszulákkal

A terápiát a kezelőorvosa javaslata és a tünetek súlyossága alapján kell megválasztani. A kezelés szokásos időtartama 20 nap, amely alatt napi 3 kapszula szedése javasolt. Hosszú ideje fennálló tünetek esetén szükséges lehet a szokásos dózison emelni illetve a kezelést meghosszabbítani / megismételni. Amennyiben az MTT hatására a tünetek javulnak, de azok nem kielégítőek, javasoljuk, hogy célzottan válasszon donátumot FindBiome (4x15) kapszulánk segítségével, melyben igény esetén segítséget nyújtunk.

Szokásos alkalmazás: 3 kapszula 20 napon keresztül, majd 5 nap szünet. A TransferBiome alkalmazása során étkezési és panasznapló vezetése abban az esetben javasolt, amennyiben a kezelés mellett a tünetek rendszertelenül térnek vissza.

Óvintézkedések

Annak érdekében, hogy a TransferBiome kapszulák segítségével a lehető legteljesebb értékű mikrobióta kerüljön átvitelre, az alábbiakra kell különösen ügyelni a kezelést megelőzően illetve annak időtartama alatt:

 1. A terápia megkezdését megelőző 7 napban ne szedjen antibiotikumot vagy probiotikumot;
 2. Antibiotikum- és féreghajtómentes állati fehérjét fogyasszon illetve kerülje a mesterséges édesítőszereket;
 3. Fogyasszon élő baktériumot is tartalmazó élelmiszereket (élőflórás tejtermékeket, laktofermentált zöldségek);
 4. A kezelés minden napján fogyasszon el legalább 2 liter folyadékot;
 5. A transzfer kizárólag az előírt folyadékbevitel mellett végezhető! Fontos, hogy a kezelés alatt minden nap legyen széklete. Amennyiben ez 48 órán keresztül nem történik meg, akkor első körben ozmotikus hatású gyógynövény-készítményeket célszerű alkalmazni.

A mikrobióta átvitel terápia (MTT) a tudomány jelenlegi állása szerint a leghatékonyabb és leginkább a természetes működést helyreállítani képes módszer a diszbiózis kezelésében. A szakma szabályai és az MTT-re vonatkozó előírások betartása mellett az eljárás rendkívül biztonságos, az esetek jelentős részében nem jár donor-recpiens kompatibilitási problémákkal. A körültekintően kiválasztott TransferBiome kapszula jelentősen hozzájárulhat az életminsőség javításához.

765/doboztól

TransferBiome

(1x60 kapszula)
 • Kivizsgált donortól származó humán eredetű teljes mikrobióma szuszpenzió liofilizált formában
 • 20 napos kezeléshez elegendő
 • Szabvány baktérium-sűrűség
 • MTT szuszpenzió formájában
 • Különböző krónikus betegségek kezelésére
 • Szakorvosi indikáció alapján kiadható

A "Megrendelés" gombra kattintva fizetési oldalunkra irányítjuk, ahol szolgáltatásunk megrendelését véglegesítheti. Az ellenérték beérkezése után munkatársaink a kiválasztott kiszerelésű FindBiome / TransferBiome csomagot a vásárlás során megadott címre elküldik Önnek "Az orvos kezéhez" jelzéssel. Felhívjuk figyelmét, hogy bár a legmagasabb színvonalú, labor minősítésű szolgáltatást nyújtjuk Önnek, a FindBiome / TransferBiome kapszulák alkalmazása és a kezelés eredményének kiértékelése szakmai tapasztalatot igényel. Kérjük, hogy kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

A mikrobióma átvitel terápia szövődményei

A legtöbb klinikai vizsgálat azt állapította meg, hogy néhány enyhébb mellékhatás, mint például hasi diszkomfortérzés, hasmenés, székrekedés és alacsony fokú láz átmenetileg jelentkezett MTT után, míg a ritka és súlyos mellékhatások leginkább az endoszkópia és a szedáció lehetséges szövődményeihez kapcsolódtak.[1], [2]

[1] Wang JW, Kuo CH, Kuo FC, Wang YK, Hsu WH, Yu FJ, Hu HM, Hsu PI, Wang JY, Wu DC. Fecal microbiota transplantation: review and update. Journal of the Formosan Medical Association. 2019 Mar 1;118:S23–S31.

[2] Rossen NG, MacDonald JK, de Vries EM, D'Haens GR, de Vos WM, Zoetendal EG, Ponsioen CY. Fecal microbiota transplantation as novel therapy in gastroenterology: a systematic review. World journal of gastroenterology: WJG. 2015 May 7;21(17):5359.

Jognylatkozat

A MicroBiome Bank a FindBiome / TransferBiome szolgáltatás igénybevétele során a megadott személyazonosság és/vagy orvosi javallat valódiságát nem tudja és nem is kívánja ellenőrizni. A szolgáltatást igénybe vevő személy a megrendeléssel elfogadja, hogy a laboratórium az adott név alatt megrendelt szolgáltatást az általa bevizsgált és a megrendelő részére adott kódszám alatt adományozott donor-mintán egyedi feldolgozással végzi el és ellenőrizhető módon vezetett kódszámmal azonosítható FindBiome / TransferBiome kapszulákba tölti. A FindBiome / TransferBiome kapszulák megrendelője a szolgáltatás igénybevételével egy időben nyilatkozik arról, hogy a számára "Az orvos kezéhez" megjelöléssel leszállított kapszulákat kezelőorvos irányítása alatt alkalmazza. A megrendelő által szándékosan vagy vétlen módon történő téves információ-átadás vagy hamis információ közlés következtében kialakuló bármilyen hatás kizárólag a megrendelő felelőssége.