0   /   100

IBD és IBS betegek

legújabb esélye egy jobb életminőségre

kombinált FindBiome és TransferBiome kapszulákkal

Tovább

IBD és IBS panaszok

kezelése a bélmikrobióta módosításával

Az emberek gyakran összekeverik az irritábilis bél szindrómát (IBS) és a gyulladásos bélbetegséget (IBD). Mindkettő gyakori betegség, amely a bélrendszert érinti, hasonló tünetekkel jár és befolyásolja az egyén életminőségét. Az IBS és az IBD azonban nagyon különbözik egymástól, annak ellenére, hogy a rövidítésük majdnem azonos. A betegség folyamata, a károsodás, amelyet a szervezetben okozhatnak, és a hosszú távú kimenetel nagymértékben eltérhet. Sőt, az egyik akár életveszélyes is lehet, ha nem kezelik időben.

Az IBS a gasztroenterológusok által diagnosztizált leggyakoribb betegség, ez az a rendellenesség, amelyet az alapellátó orvosok legtöbbször látnak. Az IBS a gyomor-bélrendszer (GI) működésének zavara. Számos formája lehet, beleértve az IBS-C-t (székrekedést okoz), az IBS-D-t (hasmenést okoz) vagy az IBS-M-et (a székrekedés és a hasmenés keveréke). Az IBS nehezen kimutatható, ami megterhelő lehet az egyének számára, akik a napi tünetek - hasi fájdalom, puffadás, gázok - kellemetlenségével küzdenek kimutatható gyulladás nélkül.

Az IBS-től eltérően az IBD a tápcsatorna különböző területein kialakuló krónikus gyulladásos betegség. Az IBD valójában egy gyűjtőfogalom a GI-gyulladást okozó állapotokra, beleértve a fekélyes vastagbélgyulladást, a Crohn-betegséget, a cöliákiát és a mikroszkópos vastagbélgyulladást. Az IBD lehet nagyon súlyos, mely kezelés nélkül életveszélyessé is válhat.

Az IBD és az IBS kezelése különleges szakértelmet kíván, melyhez mi a FindBiome és TransferBiome megnevezésű szolgáltatásaink kombinációját ajánljuk az Ön számára.

Terápia felépítése IBS-ben és IBD-ben

szenvedő betegek esetén

A terápiát kezelőorvosa javaslata és a tünetek súlyossága alapján kell megválasztani. Mindkét kórkép különböző súlyossági fokú diszbiózissal járhat, az évek óta fennálló panaszokra adott étrendi válaszok, a folyadékfogyasztás, az alvási szokások, a testmozgás mértéke alapvetően befolyásolja az elérhető állapotjavulás mértékét. A fentiek miatt a terápia első lépéseként egy kompatibilis donor-mikrobióta megtalálása a feladat, melyet FindBiome (4x15) kapszuláink segítségével javaslunk meghatározni.

A kompatibilitási teszt szokásos időtartama 29 nap, amely alatt 5 napon keresztül napi 3 kapszula szedését javasoljuk (összesen 15 db). Ezt követően 3 nap kihagyás javasolt, majd a következő LOT-számú doboz szedését kell megkezdeni, ismét 5 napon át 3 kapszula/nap dózisban. A 29 nap alatt végig, napi rendszerességgel étkezési és panasznapló vezetése kívánatos, mely nélkül a kompatibilitási teszt kimenetele nem ítélhető meg.

A sikeres tesztet követően a kiválasztott TransferBiome szokásos adagolása: 3 kapszula 60 napon keresztül, majd 5 nap szünet. A TransferBiome alkalmazása során étkezési és panasznapló vezetése továbbra is javasolt, melyben a folyadékfogyasztást illetve az egyéb objektív és szubjektív tüneteket / panaszokat is rögzíteni kell. 

A sikeres tesztet követően a kiválasztott TransferBiome (1x60) szokásos adagolása: 3 kapszula 60 napon keresztül, majd 5 nap szünet. A TransferBiome alkalmazása során étkezési és panasznapló vezetése továbbra is javasolt, melyben a folyadékfogyasztást illetve az egyéb objektív és szubjektív tüneteket / panaszokat is rögzíteni kell. 

Amennyiben a beteg panaszai mérséklődnek, a 60 nap elteltével meg kell kísérelni a kapszulák folyamatos leépítését. Abban az esetben, ha a beteg jól reagál, az elért életmódváltozások fenntartása mellett a terápia MTT része lezárható.

Óvintézkedések

Annak érdekében, hogy a TransferBiome kapszulák segítségével a lehető legteljesebb értékű mikrobióta kerüljön átvitelre, az alábbiakra kell különösen ügyelni a kezelést megelőzően illetve annak időtartama alatt:

 1. A terápia megkezdését megelőző 7 napban ne szedjen antibiotikumot vagy probiotikumot;
 2. Antibiotikum- és féreghajtómentes állati fehérjét fogyasszon illetve kerülje a mesterséges édesítőszereket;
 3. Fogyasszon élő baktériumot is tartalmazó élelmiszereket (élőflórás tejtermékeket, laktofermentált zöldségek);
 4. A kezelés minden napján fogyasszon el legalább 2 liter folyadékot;
 5. A transzfer kizárólag az előírt folyadékbevitel mellett végezhető! Fontos, hogy a kezelés alatt minden nap legyen széklete. Amennyiben ez 48 órán keresztül nem történik meg, akkor első körben ozmotikus hatású gyógynövény-készítményeket célszerű alkalmazni.

A mikrobióta átvitel terápia (MTT) a tudomány jelenlegi állása szerint a leghatékonyabb és leginkább a természetes működést helyreállítani képes módszer a diszbiózis kezelésében. A szakma szabályai és az MTT-re vonatkozó előírások betartása mellett az eljárás rendkívül biztonságos, az esetek jelentős részében nem jár donor-recpiens kompatibilitási problémákkal. A körültekintően kiválasztott TransferBiome kapszula jelentősen hozzájárulhat az életminsőség javításához.

765/doboztól

TransferBiome

(1x60 kapszula)
 • Kivizsgált donortól származó humán eredetű teljes mikrobióma szuszpenzió liofilizált formában
 • 20 napos kezeléshez elegendő
 • Szabvány baktérium-sűrűség
 • MTT szuszpenzió formájában
 • Különböző krónikus betegségek kezelésére
 • Szakorvosi indikáció alapján kiadható

A "Megrendelés" gombra kattintva fizetési oldalunkra irányítjuk, ahol szolgáltatásunk megrendelését véglegesítheti. Az ellenérték beérkezése után munkatársaink a kiválasztott kiszerelésű FindBiome / TransferBiome csomagot a vásárlás során megadott címre elküldik Önnek "Az orvos kezéhez" jelzéssel. Felhívjuk figyelmét, hogy bár a legmagasabb színvonalú, labor minősítésű szolgáltatást nyújtjuk Önnek, a FindBiome / TransferBiome kapszulák alkalmazása és a kezelés eredményének kiértékelése szakmai tapasztalatot igényel. Kérjük, hogy kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

A mikrobióma átvitel terápia szövődményei

A legtöbb klinikai vizsgálat azt állapította meg, hogy néhány enyhébb mellékhatás, mint például hasi diszkomfortérzés, hasmenés, székrekedés és alacsony fokú láz átmenetileg jelentkezett MTT után, míg a ritka és súlyos mellékhatások leginkább az endoszkópia és a szedáció lehetséges szövődményeihez kapcsolódtak.[1], [2]

[1] Wang JW, Kuo CH, Kuo FC, Wang YK, Hsu WH, Yu FJ, Hu HM, Hsu PI, Wang JY, Wu DC. Fecal microbiota transplantation: review and update. Journal of the Formosan Medical Association. 2019 Mar 1;118:S23–S31.

[2] Rossen NG, MacDonald JK, de Vries EM, D'Haens GR, de Vos WM, Zoetendal EG, Ponsioen CY. Fecal microbiota transplantation as novel therapy in gastroenterology: a systematic review. World journal of gastroenterology: WJG. 2015 May 7;21(17):5359.

Jognylatkozat

A MicroBiome Bank a FindBiome és TransferBiome szolgáltatásai igénybevétele során a megadott személyazonosság és/vagy orvosi javallat valódiságát nem tudja és nem is kívánja ellenőrizni. A szolgáltatást igénybe vevő személy a megrendeléssel elfogadja, hogy a laboratórium az adott név alatt megrendelt szolgáltatást az általa bevizsgált és a megrendelő részére adott kódszám alatt adományozott donor-mintán egyedi feldolgozással végzi el és ellenőrizhető módon vezetett kódszámmal azonosítható FindBiome és TransferBiome kapszulákba tölti. A FindBiome és TransferBiome kapszulák megrendelője a szolgáltatás igénybevételével egy időben nyilatkozik arról, hogy a számára "Az orvos kezéhez" megjelöléssel leszállított kapszulákat kezelőorvos irányítása alatt alkalmazza. A megrendelő által szándékosan vagy vétlen módon történő téves információ-átadás vagy hamis információ közlés következtében kialakuló bármilyen hatás kizárólag a megrendelő felelőssége.